Congo

Valmistaja: Williams
Valmistusvuosi: 1995
GC: 3.149.117.980
Hankittu: 11/2008
Luovuttu: 03/2010

Vuoden 2008 loppupuolella asuntooni muodostui muutaman projektikoneen poistumisen myötä flipperin mentävä aukko. Tämähän aukkohan piti paikata mitä pikimmiten, joten oli taas flipperin hankkimisen aika.

Pääkaupunkiseudulla toimivalla huvipuisto- ja viihdelaitteiden vuokraaja Coinlinella oli jo jonkin aikaa ollut myytävien koneiden listalla Congo kohtuulliseen hintaan. Congo oli jo entuudestaan minulle varsin tuttu kone lähinnä inttivuoden aikaisista pelauksista, mutta toisaalta koneessa oli joitakin pieniä hämärän peittoon jääneitä asioita, jotka olisi hyvä selvittää kotipelauksessa. Varsinkin koneen pelaaminen turnausmoodissa ja parhaan turnausstrategian selvittäminen kiinnostivat, joten koneen hankinta tuntui mielekkäältä.

Congo on sääntösettinsä puolesta äärimmäisen lineaarinen peli. Niin sanottuna loppumoodina toimii sadan timantin keräämisestä alkava Super Multiball, josta ei kuitenkaan pysty keräämään mitään äärimmäisen suurta pistepottia normaaliin pelissä etenemiseen nähden. Jo inttivuoteni aika tuli myös todettua, että hyvin kulkevassa pelissä tulee nähdyksi vähintään muutama Super Multiball, eli tämän puolesta koneen sääntösetti alkaa toistaa itseään tarpeeksi pelattuna. Pelikenttä on onneksi erittäin monipuolinen ja erikoinen, ja koneesta löytyy myös yksi flipperihistorian vaativimmista yksittäisistä lyönneistä: Volcano Ramp. Tämä on pelikentän oikeassa laidassa oleva äärimmäisen jyrkkä ramppi, jonne kulkureitti kulkee bumpereiden välistä. Onnistuneen lyönnin suorittamiseksi tarvitsee täydellisesti tähdätyn ja myös todella voimakkaan lyönnin.

Congo on hauska ja mielenkiintoinen peli, jota satunnaisenkin pelaajan on helppo ruveta pelaamaan ymmärtäen pelin perusstrategiat. Pelissä on myös ainutlaatuinen pelikentän alapuolinen minipelikenttä.

Kone tuli minulle todella hyväkuntoisena, mutta eiköhän tämäkin tule puhdistettua jossain vaiheessa tulevaisuutta. Koneen kuntoa hankintahetkellä voit tarkastella tästä kuvagalleriasta.