Creature from the Black Lagoon

Valmistaja: Bally
Valmistusvuosi: 1992
GC: 3.284.109.990
Hankittu: 04/2006
Luovuttu: 08/2007

Kiinnostukseni flippereitä kohtaan oli herännyt jo aiemmin nuoruusvuosina, mutta keväällä 2006 sain viimeinkin ostetuksi ensimmäisen kotiflipperini. Ensimmäisen koneen hankintaan vaikutti ostohetkellä konemallia enemmän yksilön läheinen sijainti Espoon Odinlammella ja kohtuullinen hinta. Jälkikäteen ajateltuna konemallikin osui täysin kohdalleen: Creature on helppo ylläpidettävä ja ainakin oma yksilöni osoittautui uskomattoman hyväkuntoiseksi ja varmatoimiseksi. Ainoa koneesta hajonnut asia omistamiseni aikana oli yhden bumperin ripustukset. Bumperin korjaus oli pikkujuttu ja varaosatkin löytyivät Suomesta.

Sääntösetiltään Otus on kovin erilainen aikakautensa muihin WPC-koneisiin verrattuna. Suurien pistemäärien kerääminen tapahtuu multiball-moodia hakkaamalla. Vaikka monipallopelissä palloja on vain kaksi, Super Jackpotiin asti pääseminen vaatii erittäin hyvää pallonkäsittelytaitoa ja pelilautakertoimen nostaminen tuo moodiin oman lisäviehätyksensä.

Aikansa kutakin, joten reilun vuoden omistamisen jälkeen oli aika päästää Otus uusille vesille. Vuoden omistuksen aikana olin kuitenkin pelannut koneen läpikotaisin, joten ostajan löydyttyä ja uuden WPC-koneen löydyttyä oli helppo tehdä päätös koneen myymisestä. Myöhemmin myynti saattaa ruveta kaduttamaan, mutta niin kauan kuin tuntemattomia WPC-koneita myynnissä pyörii, tullen ennemmin kierrättämään kotona minulle entuudestaan vähemmän tuttuja pelejä. Tilan- ja rahanpuutteen takia en keräile flippereitä omistettavaksi, haluan ennemmin päästä pelaamaan mahdollisimman laajaa konekantaa. Ehkä sitten joskus eläkepäivinä tai loton seitsemän oikein -tuloksen osuttua on isot hallitilat kerätä koneita ja aikaa keräillä.

Kotiomistuksen aikana saavutettu 3,2 miljardin pisteen Grand Champion -tulos kestää jo maailmanlaajuistakin vertailua, joten tuloskin kertonee, miten tutuksi kone tuli. Ja epäilijöille tiedoksi, pistemäärä on pelattu normaalilla kolmen pallon pelillä tehdasasetuksilla normaalia hieman jyrkemmällä pelilaudan kulmalla, ja pelikentän lasi on pysynyt visusti kiinni pelaamisen ajan! :) Sääntösetin hauskuus on jackpot-arvon tuplaantuminen joka super jackpotin jälkeen, joten esimerkiksi tuossa pelaamassani ennätyspelissä kolmas Super Jackpot oli pohja-arvoltaan kahdeksankertainen alkuperäiseen Jackpot-arvoon nähden. Pelikenttäkertoimet mukaan lukien pelkästään Super Jackpotista ansaittu pistemäärä menee reilusti yli miljardiin.