The Shadow

Valmistaja: Bally
Valmistusvuosi: 1994
GC: 3.622.135.170
Hankittu: 12/2006
Luovuttu: 12/2007

The Shadow oli toinen kotikonehankintani ja ensimmäinen suurempi flipperiprojektini. Kunnostusurakasta voit lukea The Shadow -projektisivulta. Peli on aivan erilainen ensimmäiseen koneeseeni (CftBL) verrattuna: useita, jopa viiden pallon multiballeja, monipuolinen pelikenttä ja erittäin syvä sääntösetti.

The Shadow on yksi useista elokuvaan perustuvista lisenssiflippereistä. Shadow-flipperi ei valmistumisensa jälkeen saavuttanut kovin kummoista suosiota, ja itse elokuvan nähtyäni en ihmettele asiaa yhtään. Elokuva on halvan oloinen ja kaikin puolin muutenkin kovin tyhjänpäiväinen kyhäelmä. Onneksi huonosta elokuvasta voidaan valmistaa erinomainen flipperi, ja näin on mielestäni käynyt tässä tapauksessa.

Pelissä on paljon erikoisia ja ainutlaatuisia toteutuksia. Ensimmäisenä koneessa kiinnitänee huomiota flipperin nappeihin, joita on molemmilla puolilla kaksi kappaletta. Tarkempi tutustuminen nappeihin selvittää, että taaimmaisia nappeja ei käytetä siihen mihin niitä normaalisti käytetään, eli melojen ohjaamiseen, vaan pelikentältä löytyvien kahden divertterin kääntelyyn. Divertterit ovat pelin ramppien yläpäässä olevat metalliset pallonohjaimet, joilla voit valita kulkeeko pallo rampilta oikealle vai vasemmalle melalle. Nerokasta!

Muita pelikentän hienouksia Shadowissa ovat minipelikenttä ja Sanctum-lukituksen magneetti, joka pysäyttää pallon leijumaan pelikentälle ennen pallon heittoa lukitukseen.

Shadowin matka omistuksessani päättyi joulukuun 2. päivä, kun luovutin koneen kohtuullista rahasummaa vastaan innokkaalle uudelle harrastajalle. Koneen vaativa sääntösetti tuli koluttua läpi ja Final Battlekin läpäistyä neljästi, joten kai tämänkin pelin voi sanoa kokeneensa. Vuoden aikana kertyneen statistiikan ja kevyen analyysin siitä voit lukea Shadowin statistiikkasivulta.