Viiala Pinball Open 2006


Flipperitapahtumia ei ole koskaan liikaa. Siksi olikin mahtavaa huomata, että vuodelle 2006 saatiin järjestettyä Sörkan kisojen lisäksi toinenkin suomalainen flipperikisatapahtuma: Viiala Pinball Open. Kisailut käytiin Tuukan flipperihallilla Viialassa tutun rennossa ja iloisessa ilmapiirissä.

Karsinnoissa tässäkin tapahtumassa pelattiin sekä uusia että vanhoja koneita. Vaikka jo jonkin verran olin ehtinyt tutustua varsinkin WPC-koneisiin ennen turnausta, kisakoneiden rivistö oli minulle entuudestaan melko tuntematon. Ainoastaan Fish Tales oli uusista koneista aiemmin pelaamani ja koneet Elvira ja Cirqus Voltaire molemmat aivan outoja. (CV on myöhemmin tullut minulle jokseenkin tutuksi, ja siinäpä vasta onkin mahtava kone!) Vanhemmista koneista (Blackout, Buck Rogers ja Xenon) en ollut aiemmin koskenut yhteenkään.

Karsinnat menivät osaltani kohtuullisesti. Neljän parhaan jatkaessa finaaliin sija viisi ei kuitenkaan lohduta kovinkaan paljon. Eniten sieluun sattuu se, että ainoassa tutussa koneessa eli Fish Talesissa pistemääräni jäi huomattavasti siitä mitä olin kuvitellut koneella pelaavani. No eipä ollut ensimmäinen kerta, kun periaatteessa tuttu kone käyttäytyy kisatilanteessa aivan eri tavalla kuin olisin kuvitellut.

Tästäkin kisasta parempi raportti löytyy Tuukan sivuilta osoitteesta http://tuukan.fliput.net/vpo06.html. Suurkiitokset Tuukalle kisojen järjestämisestä!