Viiala Pinball Open 2008

Kuvagalleria tapahtumasta löytyy klikkaamalla tästä.


Viiala Pinball Open 2008 kisattiin 13.9. jo tutuksi tulleessa Tuukan pelihallissa Viialassa. Kisailijoita paikalle saapui 29, joista suurin osa oli vanhoja tuttuja aikaisemmista suomalaisista flipperikisailuista.

Tuukka oli järjestänyt ennen kisoja sääntöäänestyksen flipperit.netin foorumilla kisan karsintojen säännöistä. Edellisvuoden Viialan kisoissahan oli ensimmäistä kertaa kokeiltavana rajattoman määrän yrityksiä sisältävä karsintatapa, jossa jokaisesta yksittäisestä pelistä pelaaja maksoi euron ja merkkautti pistemäärän ylös vain mikäli itse halusi. Vaihtoehtona olisi pelata Sörkka Pinball Openin tyylisesti tasan yksi suoritus per karsintakone mahdollisella jokerioptiolla, jolla yhden haluamansa suorituksen saisi uusia. Itse kuuluin uuden systeemin kannattajiin, en pelkästään siksi että koin näillä säännöillä oman menestykseni olevan taatumpi, vaan myös siksi että tällä systeemillä kisajärjestäjälle jää selkeämpi pelien käyttömäärään perustuva palkkio ja karsintojen aikana järjestäjillä on helpompi työ kisan kulun koordinoinnissa.

Oman kisamenestykseni kuitenkin pilasi eräs tämän uuden systeemin heikkous: jotkut kisakoneet voivat ruuhkautua niin, että peliyrityksiä ei yksinkertaisesti ehdi pelata yhtä enempää karsinta-ajan puitteissa. Tämän vuoden kisoissa kyseinen kävi Dirty Harryn kanssa: ehdin pelata yhden huonon suorituksen aivan karsinta-ajan alussa, minkä jälkeen koneeseen tuli vika. Tuukka sai kuin saikin korjattua vian karsinta-ajan puitteissa, mutta koneen tullessa takaisin pelikuntoon koneelle oli niin monta koneella vielä pelaamatonta kilpailijaa jonossa, etten mitenkään ehtinyt enää parantaa suoritustani. Oma vikahan tämä oli, mitäs en pelannut hyvin heti ensimmäisellä kerralla...

Karsinnan tuloksia julistettaessa kävi niin kuin ennakoinkin: jäin neljän parhaan ulkopuolelle. Sijoitukseni tosin mainittiin olevan jaettu neljäs Janne T:n kanssa, mutta myöhempi tarkistuslaskenta osoitti laskuvirheen ja lopullinen karsintasijoitukseni oli kuudes. Onhan tuohon oltava tyytyväinen varsinkin siihen nähden, miten huonosti pelini kisapäivänä kulkivat.

Finaalia oli jännittävä seurata ja voittaja todellakin selvisi vasta sen jälkeen, kun kaikki pelaajat olivat pelanneet kaikki viisi palloaan. Tiukan kisan voitti koko päivän mainiosti pelannut Petri Taurio, josta tuli voitollaan kaksinkertainen Viialan kisojen voittaja. Olisikohan se sitten taas ensi vuonna minun vuoro... ;-)